Fackets bästa ovän?

Jag vill inte vara fackets ovän. Jag vill ju tycka om facket - hur kan det vara fel att människor går samman för att gemensamt förhandla sina intressen? Att gemensamt stötta varandra för att få det bättre, det är toppen.
Men så kommer vi till facket igen och det finns massor att irritera sig på. Först och främst, återigen - mobbingen av småföretagare som inte tecknat kollektivavtal. Men snälla nån, det får vara slutmobbat nu. När företagare ger upp och lägger ner, alt säljer sin verksamhet, är det då facket är nöjda?
Varför kan man inte acceptera att inte alla vill vara med? Dessutom, det finns horder av människor som inte vill vara med i facket och som dessutom väljer företag utan kollektivavtal. Men så låt dem vara!
Varför kan inte facket ägna sig åt att göra det bättre för dem som vill vara med? Istället för att jaga dem som inte vill?
Och så dessa hundratals miljoner kronor som går rätt ner i sossarnas kampanjkassa! Men hallå - hur kan det vara möjligt att ett fack som säger sig representera alla arbetare samtidigt väljer att sponsra ett parti som endast en del arbetare röstar på?
Nu är det så här att många människor mer eller mindre tvingas in i facket. Oavsett om de är sossar eller inte så tvingas de med sin medlemsavgift att sponsra sossarnas valrörelser. Är det rätt? Nej, knappast!
Så en gång för alla - bryt nu LO. Lägg ner det osunda, omoraliska och totalt förkastliga partikelandet och ägna er åt det ni ska - att göra det bästa för era medlemmar!

Comments