Media, lägg ner

Igår presenterade Anders Borg vårbudgeten med ett flertal åtgärder för att öka sysselsättningen och för att människor ska få mer kvar i plånboken. En bra budget som dessutom markerar att man inte accepterar löneskillnader mellan män och kvinnor.
Men ändå, direkt så börjar media sin matning av kritik - visst media ska vara kritisk men det finns ändå gränser för man kan väl ändå begära ett visst mått av saklighet?
Aktuellt klockan 21 - man har letat upp någon kvinna i Västerås som tycker allt är skit. Hon har varit arbetslös i ett år och tycker att budgeten bara syftar till att ge åt dem som redan har.
Men kära nån, klart att man är bitter när man varit arbetslös länge.
Men var det någon som sa (förutom excellenta Borg själv i studion....) att budgeten syftar till att skapa fler jobb? Att man måste förenkla för företag och att man måste ta bort elaka skatter för företag om det ska bli något.
Förmögenhetsskattens avskaffande gör att kapital stannar här och den gör att fler personer har pengar att satsa på företagande!
Fastighetsskattens avskaffande är ABSOLUT inte bara för rika. Rika har råd att bo även om det kostar. Nej, när fastighetsskatten försvinner så möjliggör den för människor som knegat i hela sitt liv, sparat och skaffat sitt drömhus att faktiskt ha råd att bo kvar i sitt hus. Det är vad som händer! Men är det någon inom media som tittar på den vinkeln? Nix...

Comments