Nästan jämt och snart förbi

Idag rapporterade DN om sin senaste SKOP-väljarmätning och nu visar det sig att det bara är 3,1 procent som skiljer blocken åt. I samma mätning visar det sig att S går något uppåt och det var väl inte helt oväntat att det skulle vända så smått. Men inte heller oväntat att M går fram hela 2,5 procent. Jag tror faktiskt inte att det finns så särskilt många svenskar som är missnöjda med hur den moderatledda regeringen har skött konjunkturnedgången hittills.
Nu hoppas jag bara att moderaterna har spänstighet nog att fortsätta lika väl och jag sätter gott hopp till att Borg gör rätt. Köp för all del inga bilföretag och lyssna inte på vänsternpartiernas drömmar om åtgärdspaket och bidrag till höger o vänster.
Oj nu tappade jag tråden en aning, det var opinionssiffror det handlade om. Vad ska vi slå vad om att det bara är någon mätning borta innan Alliansen går om vänstertrekanten?

SKOP idag: Socialdemokraterna 37,4 (+0,6), moderaterna 26,1 (+2,5), folkpartiet 7,6 (+0,3), centerpartiet 7,3 (+0,5), miljöpartiet 7,2 (+1,0), kristdemokraterna 5,9 (+0,4), vänsterpartiet 5,4 (—2,3).

Till DNs artikel här!


Läs även andra bloggares åsikter om

Comments