Konstigt i Metro

I dagens Metro kan man läsa en fullständigt felaktig artikeln om friköp i Stockholms ytterstad. Felaktiga siffor, osakligt innehåll känns tämligen osnyggt att toppa med som förstanyhet...
Till saken hör dessutom att journalisten haft ett längre samtal med både borgarrådet Larsson och med undertecknad... Ändå ges en helt felaktig bild vilket är märkligt.

Med anledning av den osakliga artikeln angående ombildningar och ytterstaden i dagens Metro (Stockholmsupplagan 27/2 2009) vill ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet Joakim Larsson (M) ge följande kommentar:

– Den bild av ombildningen som utmålas i dagens Metro är grovt felaktig. Intresset för friköp är högt i ytterstaden och flera affärer har redan genomförts. För oss är det prioriterat att friköp genomförs i ytterstaden i de områden där hyresrätten dominerar. Om vi kan få ett mer blandat bestånd med människor som bor - människor i olika delar av livet, i varierande åldrar - så minskar segregationen. Därför är det mycket glädjande att intresset för friköp av lägenheter är så stort i ytterstaden.

Hittills inlämnade intresseanmälningar:
Innerstad cirka 340 intresseanmälningar (14 300 lgh) (från och med 31 oktober 2008 kan man inte längre lämna in intresseanmälningar om friköp i innerstaden samt i Årsta och Liljeholmen)
Närförort cirka 150 intresseanmälningar (9400 lgh)
Ytterförort cirkaa 190 intresseanmälningar (17 500 lgh)

Hittills genomförda friköp:
Innerstad 57 affärer (2646 lgh)
Närförort 37 affärer (2381 lgh)
Ytterförort 30 affärer (2377 lgh) (varav ytterförort miljonprogram totalt: 1564)


Läs även andra bloggares åsikter om

Comments