Lågvattenmärke av svt

Har just tittat på ABC där man i ett nyhetsinslag försöker skrämma stockholmarna med att 4000 jobb hotas i Stockholms stad. Vilket är helt fel - det planeras inga varsel i staden - de jobb som eventuellt lämnar Stockholms stad som arbetsgivare är främst jobb som övergår till annan utförare när verksamheter avknoppas eller upphandlas. Då följer ju personalen med och får en ny arbetsgivare. Följer man utvecklingskurvan är det snarare så att av den välfärdsverksamhet som staden finansierar så har antalet anställda ökat under de senaste åren - fler jobbar idag inom äldreomsorg, förskola och skola än vad det tex gjorde för tre/fyra år sedan.

I sändning fick också Sten Nordin förklara att vi inte planerar några uppsägningar - tvärtom kommer vi säkert behöva bli fler eftersom det tex, glädjande nog, föds så många barn i Stockholm som kommer att behöva barnomsorg. Trots detta står reportern och mässar att jobben hotas i Stockholm och att detta är förfärligt nu när arbetsmarknaden går så dåligt (kan poängteras att arbetslösheten i Stockholm ligger på ca 2,7 procent...)

Att försöka skrämma stockholmarna på det här sättet och svänga sig med siffror och begrepp som inte stämmer är ett riktigt lågvattenmärke. Att som i det här fallet lyssna på insålda lögner och inte ta reda på faktiska fakta är mycket mycket illa. Jag är upprörd.


Läs även andra bloggares åsikter om

Comments

Jessica said…
Bra Helena, på dem bara!

/Jessica
Helenatycker said…
Tack Jessica, det är faktiskt inte okej när media inte kollar upp fakta och det är dessutom något för magstarkt att insinuera att finansborgarrådet skulle "hitta på"... Suck...