Upprustningar är det som saken gäller

Igår presenterade Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen en uppgörelse kring förändrade hyror i Husby med anledning av de omfattande renoverings/upprustningsarbeten som Svenska Bostäder gör i området.

Här snackar vi stora, stora investeringar för att lyfta området/bostäderna och för att energieffektivisera. Till stora delar bär Svenska Bostäder själva den här kostnaden medan vissa bitar kommer att föranleda en hyreshöjning.

Och vad händer då? Jo då springer MP ut och skriker om att det är förfärligt att hyresgästerna ska behöva vara med och betala. Men suck, jag blir så trött. Tittar man på helheten så är det Svenska Bostäder som tar en stora delen av kostnaderna men att upprustningarna kommer att leda till vissa hyresjusteringar (vilket inte är konstigt, så har det alltid fungerat...). Detta har dessutom de olika parterna Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen kommit överens om.

Måste oppositionen ägna all sin tid åt gnäll och motstånd? Det här är ju fantastiskt positivt. Varför vill man inte se det? Bekräfta att det är bra att staden nu äntligen gör upprustningar som borde gjorts långt tidigare?

Ytterligare ett bevis på en svag opposition som hellre gnäller än presenterar egna förslag för framtiden. Jag kan lova att jag kommer presentera mer av den varan här...

Comments