Höjd skatt, stulen frihet

Idag slår sossarna på stora trumman och lovar skattehöjningar för att på så sätt få fart på i princip allt... De lovar guld och gröna skogar i form av jättebra skola, jättebra försäkringssystem, jättebra arbetsmarknad osv. Det känns både ihåligt och korkat för att tala klarspråk.
Och hur ska företag få större handlingsutrymme för investeringar och anställningar med höjda skattekostnader. Vad är det som gör att S sätter ett absolut likhetstecken mellan mer pengar och höjd kvalitet? Kan de bevisa att det verkligen är så? Och inte minst, varför ska var och varenda svensk få mindre frihet makt över sin vardag genom att återigen få höjda skatter?
Den extra månadslön varje år som en sjuksköterska får tack vare Alliansens skattesänkningar är väl förtjänt. Det är inte värdigt ett samhälle att människor som arbetar heltid ändå ska vara beroende av bidrag och det offentliga för att få ihop en bra tillvaro.
Människor måste få känna sig fria, fria att själva fatta beslut om hur livet ska se ut. De friheten får man inte om man plockas av ett av de viktiga redskapen, nämligen lönen.
Jag kan vara kritisk till en del, men en sak gör mig otroligt stolt med vår Alliansregering under ledning av Reinfeldt - skattesänkningarna för dem som tjänar lite och mittemellan. Äntligen är Sverige ett land som vill ge frihet till alla.
Att den här politiken också leder till fler människor i arbete är helt klart en skön bonus!

Comments