Ny moské i Rinkeby

Det har inte funnits tid att skriva på ett tag. Olika saker har vänt upp och ner på tillvaron och tiden har inte räckt till...
Men idag måste jag skriva några rader. Jag är så glad och stolt över det arbete som ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson gör för Stockholms yttre stadsdelar. I dialog med de människor som bor här så försöker han både lyfta fram det som är positivt och hitta lösningar på det som inte fungerar bra idag.

Idag kunde Larsson, tillsammans med alla partier i Stockholms stad förutom Vänstern, presentera en bred överenskommelse om plats för ny moské i Rinkeby. Ett viktigt steg på vägen att döda fördomar och öppna samhället för att ge alla människor samma möjligheter - och ett viktigt steg för utvecklingen i Rinkeby.

Här kan du läsa hela artikeln.

Comments

Anonymous said…
Jag är besviken på FP som bidrar till detta steg i islamiseringen i Sverige. Jag har i princip inget emot att moskéer eller för den delen kyrkor byggs, men jag hoppas att kommunerna eller staten inte bidrar ekonomiskt med mina skattepengar till detta. Tycker heller inte att samhället eller partierna ska heja på detta. Vet du vad Islamiska förbundet står för egentligen?
Som tidigare folkpartiväljare är jag besviken på detta. Det blir nog ett annat parti i valet 2010.
Anonymous said…
Det är konstigt att ni hjälper något som står för kvinnoförtryck och medeltida lagar.

Hur tänker ni?
gustaf said…
Man skulle ju kunna tro att liberaler borde verka för sekularisering, upplysning och integration. Ert vurmande för knökkonservativa religioner är motbjudande.
Anonymous said…
Hur kan man lägga till ordet integration till detta beslut? Detta bygge skapar bara mer segregation, att tro något annat är bara naivt. För inte ha moskén på Södermalm tillfört integration av muslimer i Stockholm snarare tvärtom. Använd pengarna på ungdomsprojekt av olika slag i området. Att åka till Rinkeby idag visar bara att allt vad integrationen heter har totalhavererat. Det sista folk behöver är en moské, vad de behöver är arbeten, svenska skolor, utbildning och en allmän uppfräschning av hela järvafältsområdet, att fly till gud när det ser ut som det gör i området är inte värdigt ett Sverige anno 2010
Sivan said…
Den dagen muslimerna är i majoritet i riksdagen kommer vi att tvingas riva våra kyrkor.
Anonymous said…
Riksdagspartierna vågar inte säga nej till sådant. Får dom frågor om islam, moskéer och det som hör den religionen till hänvisar dom till mångfalden och att Sverige är mångkulturellt land.
Anonymous said…
Vem vill flytta till Rinkeby som inte är muslim i och med detta?
Det utökar antagligen segrationen i Stockholm. Känns som partierna har skjutit sig själva i foten eller bitit sig i sin egen svans.
Anonymous said…
Svensk politik har urartat ordentligt när man eftersträvar medeltida vidskeplighet som islam och ger klartecken till ännu ett moskeebygge.
Det är ytterligare ett steg mot islamiseringen av Sverige.
Sedan har man satt munkavel på svenska folket"svenskarnas åsikter om massinvandringen och islamiseringen skall inte hörsammas enligt alliansen!"
Johan Forsgren said…
Anonym verkar lite förvirrad., 4% betyder inte 100%. Det här är något man borde ha lärt sig ungefär samtidigt som man lärde sig kommentera i bloggar.

Sen att säga att att moskéer i sig uppmanar till kvinnoförtryck är som att säga att katolska kyrkor uppmanar till pedofili eller att garage uppmanar till trafikolyckor.

Jag häpnar över Islamofobernas kortsynthet.
Anonymous said…
This comment has been removed by the author.
Anonymous said…
Söndagens ”Kalla fakta” i TV4 som handlade om Rinkeby i nordvästra Stockholm, visar kvinnor och unga tjejer under en längre tid utsatts för trakasserier av en grupp religiösa extremister som många menar fått allt för stort inflytande i stadsdelen.

Ett krav på en ny moské är bevis att man har valt segration och inte integration!

Tror du att det blir som Yvonne Ruwaida skriver i sin blogg;

"Moskén ”mitt i byn” i Rinkeby kommer på samma sätt att bli en tillgång till området. Näringslivet kommer få en vitamininjektion, centrumet kommer att bli mer levande och framför allt kommer muslimer från hela norra Stockholm få en mötesplats och slippa de ovärdiga, trånga källarmoskéerna. Moskén kommer inte bara vara en plats för bön, utan för föreningsliv, studier, ungdomsaktiviteter och kanske träningslokaler för både kvinnor och män."

Jag har svårt att tro på det ett av mina skäl ser du här;

http://www.youtube.com/watch?v=7G4HIgKKG9k

När får vi se ett liknande reportage i svensk TV?
Förmodligen aldrig.