S går bakåt - någon förvånad?

Sossarna på nedgång rapporterar medierna - ja, jag är inte förvånad att det går dåligt för S i Stockholm. Bakåtsträvande tilltalar inte stockholmarna. Sossarna säger att välfärden är usel i Stockholm, samtidigt som vi blir utsedda till årets kvalitetskommun och samtliga undersökningar där vi frågar stockholmarna om de är nöjda med stadens service får höga resultat.

Sossarna säger att de måste höja skatten för att satsa på välfärden. Sanningen är den att deras skattehöjning slår hårt mot enskilda stockholmare men inflödet till stadens kassa stannar på en miljon. Den miljonen kan vi istället hämta in genom att föra en jobbpolitik så att fler människor är med och betalar skatt.

S säger att fastighetsskatten bara kommer drabba ett fåtal men saken är den att även "vanliga hus" i Stockholm hamnar på ett så pass högt taxeringsvärde att detta drabbar vanliga människor med vanliga inkomster. Sossarnas samarbetspartners MP tycker att man kan låna på bank för att betala skatten på sin bostad. Det tycker inte stockholmarna.

S vill folkomrösta om Förbifart Stockholm - det är en väg som över 80 procent av stockholmarna vill ha. Ändå ger S vika för MP om detta. Att Jämtin sen säger att hon ska kämpa för ett Ja till Förbifarten är inte trovärdigt. Då borde de säga Ja nu. Att hålla vägen på halster och därmed ytterligare försvåra stockholmarnas vardag på grund av bilköer och trängsel. Så vill inte stockholmarna ha det.

Jag kan fortsätta hela kvällen men slutar här nu... S går bakåt i Stockholm och jag är inte förvånad! Något mer förvånande är det att MP går framåt, men det förtjänar ett eget inlägg senare.


Lyssna på SR: s inslag om S här

Comments