Talarkväll med Billström

Ikväll hade vi i Sjöstadsmoderaterna extra årsmöte - vi behövde göra några fyllnadsval till styrelsen då tidigare vice ordförande avgått. Till ny vice valde vi Christoffer Järkeborn - en duktig, ung kille som går en ljus framtid till mötes inom moderaterna. Han sitter i MUFs förbundsstyrelse och är nu då vice i vår partiförening - men är inte bara ett styrelseproffs :-) utan också en utåtriktad och duktig kampanjare och en genomtrevlig person som alltid har två miljoner järn i elden! Dessutom valde vi in John Häll och Petter Lindfors i styrelsen. Petter återvänder därmed till sin gamla förening och John Häll tar för första gången plats i styrelsen. Är säker på att båda kommer göra en stor och viktig insats för vår förening.

Men som sagt, vi hade extra årsmöte och därefter en mycket trevlig kväll eftersom vår migrationsminister Tobias Billström kom och pratade för föreningen. Dels kom många medlemmar från Sjöstadsmoderaterna och lyssnade, men också moderater från andra sidan vattnet på Söder och några MUFare.

Tobias pratade om alla viktiga frågor som han driver på migrationsområdet. Snacka om att killen har ett viktigt jobb i regeringen - dels asylfrågan, men också att få ordning på arbetskraftsinvandringen till Sverige. Vårt land behöver fler människor som kan och vill komma hit och arbeta. Det är många som är på väg mot pensionsålder i vårt land och inte alls lika många kvar som ska arbeta ihop det välstånd som krävs. Här finns mycket att göra.

Men han pratade också om återvändarfrågan - dvs att människor som flyr från sitt land i många fall vill återvända när detta är möjligt. Och så pratade vi om cirkulärmigration som handlar om att människor kan flytta fram och tillbaka mellan länder - flytta iväg och arbeta under en period, flytta hem och därefter åter flytta för att arbeta i något annat land. Spännande frågor och får du chansen att lyssna till Billström - fånga den!

Nedan lite bilder från en trevlig kväll:







Comments