Diverse tankar idag

Ps först och främst, om du undrar över barnvagnsbilderna så ligger de här för att en tjej ska kolla på dem tillfälligt eftersom jag ska sälja vagnen och mitt bildredigeringsprogram är paj, man vill ju inte mejla bilder som är flera mb stora... ds

Ang Sverigedemokraterna - ingen kan längre vara tyst. Debatten med och om Sverigedemokraterna måste tas. Vi kan inte sitta tysta och låta ett parti med rötterna i nazismen kliva in i våra demokratiska församlingar. Ingen som vill ta debatten? Ring mig då för jag ställer upp direkt!

Om fastighetsskatten - klart den ska avskaffas. Ju förr desto bättre, vi kan inte ha skatter som slår så hårt att de som inte har tillräckligt med pengar blir tvungna att lämna sitt hus. Och att det finns de som tjänar mer på att skatten avvecklas - jo, visst är det så och det kommer alltid finns de som tjänar mer på något och som har mer, men det är ju inte för deras skull skatten måste bort, utan för de som knappt har råd med sitt hus. Dessutom får alla svenskar faktiskt finna sig i att vissa har mer än andra, sånt är livet och är det verkligen så farligt? Den svenska avundssjukan är fenomenal...

Om 14 års fängelse - hörde på nyheterna igår om en rättegång där en man var anklagad för sexuella övergrepp på minderåriga mm och där juristdomaren ville döma villkorligt medan nämndemannadomarna gick på 14 års fängelse. Ja, man måste väl varit där för att förstå den rättegången, men det säger väl också något om det svenska systemet. Vi måste ha insyn i rättsväsendet, men om det kan svänga så här mellan utbildade jurister och lekmän. Då är väl ändå något knas i systemet?

Om facebook - jo, jag finns där, precis som så många andra. Kul nätverk och bra sätt att hitta människor som man kände förr, som man har ytlig kontakt med eller som man inte hinner med så mycket som man önskade att man gjorde. facebook.com är adressen och vi kanske ses där då?

Ang Sundbyberg - när folk byter från ett parti till ett annat men behåller sina uppdrag, då ser vi väl tydligt hur fel systemet är. OM man blir invald för moderaterna och sen bestämmer sig för att vara sosse istället. Då får man faktiskt lämna sina uppdrag och be sitt nya parti om nya uppdrag. Vi röstar faktiskt på partier i Sverige, inte personer även om vi har ett litet inslag av personval. Lagändra direkt tycker jag!

Comments

Peter Ahlgren said…
Hej Helena,

Var så snäll och ta debatten med SD innan det är för sent. Men se till att debattera på rätt sätt så att de exponerar sig. SD medlemmar är INGA idioter utan synnerligen pålästa och kunniga.

Deras partiprogram är synnerligen populistiskt och därmed öppet för kritik. De spelar ofta på att de till skillnad från etablerade politiker talar klarspråk. Detta är något att spela på.

Deras budskap är inte rasistiskt men ganska fördomsfullt. Dessa fördomar exponeras lätt med raka, enkla frågor. Då har de två alternativ. Antingen kan de exponera sina fördomar eller också trassla bort sig i undanmanövrar vilket är precis vad de kristiserar andra partier för.

Det verkligt skrämmande är dock inte SD eller deras program. Jag håller inte med att SD har rötter i Nazismen. I vilket fall framgår det inte av deras program. det som är skrämmande är en del av kommentarerna som finns på deras B-Loggar.

En del av dessa är så djupt islamofobiska att jag blir skrämd. det leder tankarna in på McCarthy-ismen och konspirationsteorier.

Vidare är det viktigt att i en debatt med SD inte leda sig in i Statistiska beräkningar. ingen människa kan hålla alla beräkningarna i huvudet men det är så de argumenterar. Slänger fram en eller annan tvelaktig statistisk uppgift och bygger vidare på den.

Enda möjligheten att bemöta detta är att antingen ha en annan, bättre statistik eller säga "No Comments" och diskutera principer.

MVH

Peter Ahlgren

Ps. Välkommen till mina B-Loggar Ds

http://blogg.expressen.se/newsfromme/

http://blogg.expressen.se/responses/