Har tidningar något ansvar?


Det här kanske är lite elakt, men jag tycker verkligen inte att dagens underklädesmodell i en av kvällstidningarnas fredagsbilagor passar för att visa underkläder för tonårstjejer.
Lite grand kan man väl fundera på det här med ideal och förebilder när man bestämmer vilken kändis som ska vara med. Och jag säger inte att L.R inte ska vara med alls men med de hyperopererade brösten och vad annars som hon fixat till så går det inte ihop med underkläder i tidning för tjejer åldern 13-17.
Gissar nämligen att främsta läsekretsen är rätt ung och det är utan tvekan så att de tittar på kändisar när de letar förebilder och funderar på hur man ska se ut eller inte se ut.
Stenhårda bröst stora som fotbollar är inte särskilt vanligt förekommande utan ingrepp... Dessutom är det väl så att denna L.R också varit en sväng i nakenfilmsbranchen (eller åtminstone ville hon, eller hade något på gång fast sen hörde man inget mer om det...) och det gör henne inte mer passande i det här sammanhanget.
Sen får L.R gärna ha en tv-serie, blogga och springa på premiärer - fine så.
Undrar om det här inlägget väcker en moralisk diskussion om rätt och fel och ungdomstidningarnas ansvar. Det kanske vore bra...

Läs även andra bloggares åsikter om

För mer om fotboll, besök gärna svenskidrott.se

Comments