Tips inför kvällen

Det har sina nersidor att flytta isär - man får inte vara med sin underbara son varje kväll. Det känns hårt och sorgligt och ikväll blir en kväll av längtan och saknad.

Men man får försöka hitta alternativa aktiviteter och just ikväll blir det tv:n för femman visar en höjdarfilm klockan 21:55 - High Fidelity. Rollistan är diger eller vad sägs om John Cusack, Iben Hejle (som du kanske sett i Anna Phil-serien), Jack Black, Joan Cusack (nej jag har inte stavat fel för det är Johns syster som heter Joan), Tim Robbins och Catherine Zeta-Jones.

Filmen kretsar runt Rob Gordon som är nybliven singel. Han har en skivaffär och mycket av livet kretsar kring musik och ett ständigt grubblande över varför alla förhållanden spricker. Han ger sig ut och letar upp ex för att få deras bild av varför saker inte fungerade. Låter det knasigt? Ja det kanske är det är till viss del, men det är också charmigt, roligt, bra musik, nostalgiskt och två sköna filmtimmar i sonens saccosäck.

Förövrigt baseras filmen på boken High Fidelity, skriven av en underbar författare Nick Hornby. Och känner du till Hornby så kommer du säkert kolla in filmen ikväll för då vet du vad jag menar med att det blir bra...

Läs även andra bloggares åsikter om

Comments