Ett ja för arbetskraftsinvandring

En annan viktig debatt på den moderata stämman var den om arbetskraftsinvandring. Idag är det så att en person som kommit till Sverige, arbetar, försörjer sig själv och betalar skatt men som är här som papperslös är tvungen att åka tillbaka till sitt tidigare hemland för att söka arbetstillstånd i Sverige. Det är helt knasigt. Vem betalar hemresan? Vad händer med eventuell familj och barn under tiden personen måste resa "hem" och söka arbetstillstånd? Vad händer med jobbet han/hon har här i Sverige?
Nej, det var dags att den här ordningen ändrades och det röstade också stämman för. MUF och Niklas Wykman var otroligt duktiga i debatten. Andra duktiga var riksdagsledamöter som Ulrika Karlsson och Christian Holm och Östergötlands landstingsråd Christian Gustavsson.
Det beslut som stämman fattade och om det blir verklighet innebär att den som har ett jobb i Sverige nu kan söka efter arbetstillstånd från Sverige, utan att göra den lång resan till det tidigare hemlandet.

Niklas Wykman, som är MUF-ordförande, imponerade överlag på stämman i helgen. Även om det finns vissa frågor där jag absolut inte håller med honom så förtjänar han respekt för sitt arbete.

Comments