Skattehöjningar från vänstern, otippat?

Jaha då har vänsterpartierna i Stockholm presenterat sina budgetförslag och inte helt otippat så präglas förslagen av massiva skattehöjningar. Det här med att stockholmarna ska kunna få behålla sina ihoptjänade slantar är något som inte S, V och MP anser särskilt viktigt.
Att ta ansvar för ekonomin även i sämre tider utan att istället skicka räkningen till stockholmarna är vänsterns svar på alla frågor. Att de sen, ändå och trots skattehöjningar, lyckas med rejäla överbud på nästan samtliga områden i stadens verksamhet är magiskt - fast på ett tragiskt sätt. Det lovas vitt och brett men frågan är vem som i slutänden ska stå för kalaset? Jo, skattebetalarna såklart. Höjer man skatten med 60 öre i en och samma budget så är det väl inte otroligt att det kommer mer därefter...
Lägger vi sen till skattepolitiken som förs av S, MP och V på riksnivå så väntar en skattechock utan dess like för stockholmarna. I slutänden handlar det om att en sjuksköterska kommer att förlora närmare en hel månadslön efter skatt. Det är mycket pengar som vänstern vill kalla in - pengar som gör att många familjer blir tvungna att spara in på familjens utgifter. Kan alla familjer det? Troligen inte.

Stockholms finansborgarråd Sten Nordin kommenterade budgetarna med följande: "För några veckor sedan presenterade vi Stadshusalliansens förslag till budget för 20120 och trots att budgeten präglades av de bistrare ekonomiska tider som råder till följd av den globala finanskrisen så kunde vi ändå presentera fortsatt hög kvalitet inom skola, förskola och omsorg utan att för den skull höja skatten. Detta genom att vi tar långsiktigt ansvar för Stockholms ekonomi och genom att vårda de skattepengar som stockholmarna betalar. För Socialdemokraterna och de övriga vänsterpartierna verkar skattehöjningar vara något av ett självändamål. Nu är det hög tid att dessa partier motiverar för stockholmarna varför de ständigt vill höja skatten och varför en normal Stockholmsfamilj ska betala 3 000 kronor mer årligen i vänsteroppositionens skattjakt".

Kan bara hålla med Sten - var går gränsen? När tar det stopp för hur mycket skatter kan höjas? Finns det ens något stopp eller ska det bara fortsätta och fortsätta?

Jag kandiderar till riksdagen för Moderaterna i Stockholms stad - besök gärna min provvals sida här

Comments