Klimathotet

Ja, vi måste ta klimathotet på allvar och ja, alla måste göra en insats.
Men det blir inte bättre om man skräms och förbjuder.

Är trött på människor/politiker som tror att den enda räddningen är om vi slutar förbruka, slutar använda, slutar köra bil, slutar resa, slutar äta vissa saker osv. Det tycker jag är helt fel väg. Människor kan varken sluta resa, använda bilen eller förbruka. Det är en del i mänskligheten att röra på sig från en punkt till en annan och vi måste äta.

Så, kör bil - men köp helst en miljöbil så kör du bättre. Och har du inte råd att byta bil så kör mer miljövänligt. Inte så fort, bara genom att sakta ner så släpper din bil ut mindre gifter. Och försök ha bilen i garage så den är lite varm när du ska starta. Och om du bara ska köpa mjölk, bröd o äpple och bor ganska nära affären - ta cykeln eller gå. Bara vi tänker först och kör sen så finns den ingen anledning att skrika till människor att de är bovar om de kör bil.

Och försök att ta till vara på dina sopor. om du återvinner en glasburk så kan den användas igen och det går åt så mycket mindre energi än att göra en helt ny burk. Detsamma med aluminiumburkar, flaskor etc.

Så, vi människor kan inte sluta att vara människor trots klimathotet. Men alla kan göra sin lilla insats.

Och till de som vill förbjuda, tysta ner och fördöma. Lägg av med det och ta ansvar för dina egna handlingar istället!

Comments