Beslutet fattat

Så har vi fattat beslut om ny verksamhetsplan för Södermalm.

Som väntat var vänstern helt emot och tycker att det är av ondo att låta ngn annan än kommunen driva vård och omsorg för människor. De vill inte tillåta någon upphandling och de vill inte låta verksamheter knoppa av och de vill inte ha två- och trefamiljssystem och de vill inte... vill inte... vill inte.

De vill inte ens låta människor som arbetar inom olika enheter få ta över sina verksamheter och driva dem vidare i egen regi. Snacka om att inte ha tilltro till andras förmåga att erbjuda god service och om att vilja ha total makt över allt - oavsett om det i slutänden gagnar människorna som behöver vård/omsorg etc.

Kanske lite raljant skrivet av mig, men man blir lätt trött efter alla märkliga påhopp - den del påhopp givetvis för att vi politiker/människor tycker olika och vill olika när det gäller att göra det bra för människor. Men också andra påhopp - helt osakliga, korkade och osanna som får mig att inse att det inte är konstigt att vissa blir förvirrade och rädda för förändring. När den presenteras med lögner så kan man ju tro vad som helst...

Comments