Lite mer om dagens opininonsmätning

KD och SD lika stora? Det är rysligt och problematiskt. Jag förstår inte riktigt hur någon frisk människa kan välja att lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Det krävs inte så mycket för att genomskåda deras politik och då luktar det både sunkigt och främligsfientligt.
Har ingen universell lösning på detta men tror att samtliga partier som spelar på den liberala och toleranta planhalvan måste ta fighten mot SD.
Jag vill inte vakna dagen efter ett riksdagsval och konstatera att främlingsfientliga krafter har fått ta plats i vår lagstiftande församling.

Comments

Kulturbäraren said…
Åk ut till Rinkeby och bo där en vecka så kanske du förstår.
Helenatycker said…
Nej jag förstår absolut inte. Jag har ingen sympati för sd och stödjer inte deras politik oavsett vilka argument de försöker använda.
Vad gäller gamla miljonprogramsområden och hur det ser ut i dessa så har alla politiker i flera generationer ett ansvar för att de är så eftersatta.
Tursamt nog har vi ett ytterstadsborgarråd (Joakim Larsson) i Stockholms stad nu som lägger ner ett viktigt arbete på att lyfta fram bra och dåligt i ytterstaden och på att rusta miljonprogramsområden och göra hela Stockholm attraktivt att bo och leva i - för alla stockholmare oavsett härkomst.