Tack snälla Expressen

Dagens Expressen bjöd på så många glada skratt, muntra tillrop, kloka tankar och perfekta påhopp på dem som förtjänar det. Jag kan inte annat än tacka för dagens Expressen och här återge några av guldkornen.

Sexismen inom vänster, skriver Johannas Forsberg om på ledarsidan. Bra att vänstern granskas ingående. Den rymmer mycket mörk historia men också åsikter/idéer i nuet som borde verka avskräckande på de flesta.

Trekand dömd att misslyckas, skriver fd mp-språkröret Birger Schlaug i en debattartikel. Och artikeln är helt underbar för den slår hål på alla teorier om att oppositionen någonsin skulle kunna enas och leverera ett alternativ i svensk politik. Det är stor humor, många skratt och härlig läsning. Heja!

"Två slår den tredje", skriver Karl-Johan Karlsson och Ingvar Hedlund om i en artikel där Reinfeldt ifrågasätter vad "Trekanten" (s, mp och v) håller på med. Där s och mp mobbar och bankar på v och där det framkommer att det är enorma skillnader i de tre oppositionspartiernas politik. Bra att svenska folket allt mer får information om att det faktiskt inte finns något fungerande oppositionsalternativ i svensk politik.

Bloggarna kan avgöra nästa val, skriver Karl-Johan Karlsson i en artikel på sidan 28. Och ja, bloggarna spelar en allt större roll vad gäller opinionsbildning. Om de avgör nästa val låter jag än så länge vara osagt men de blir inte obetydliga om vi säger så.

Det handlar om bristen på respekt, skriver Anna Bäsén i en krönika på sidan 35. Tycker att hon sätter fingret på något ytterst viktigt och avgörande i diskussionen hur vi skapar en värdig och bättre äldreomsorg i Sverige. Man måste ha respekt för äldres människovärde, man måste ha respekt för sig själv och för sitt jobb - har man inte respekten blir det ju inte heller viktigt att göra ett bra jobb. Det ligger en stor utmaning i att hitta rätt människor för arbete inom äldreomsorgen men också en utmaning i att öka statusen/stoltheten/karriärmöjligheterna för och inom yrket.

Be barnflickorna om ursäkt, skriver Britta Svensson i en krönika på sidan 41. Britta har helt rätt - de som hjälper till att ta hand om barn gör en enormt viktig insats. Det är guld värt att det finns unga killar och tjejer som vill jobba extra med att ta hand om barn vars föräldrar inte annars kan få dagarna att gå ihop rent tidsmässigt.

Besök Expressen vetja!

Comments