Filmtips och sånt...

Först och främst tack till de av mina underbara vänner som erbjudit sig att handla mat, hyra film och bara muntra upp mig under de här trista sjukdagarna... Love you.

Och till det här med film då, har just tittat på en film som vid första ögonkastet såg ut som en riktigt enkel komedi som inte skulle komma att sätta några som helst spår, så fel jag hade. Har just tittat på "He's not that into you" som det svenska översättarna helt overkligt valt att kalla "dumpa honom" - what???
Filmen är en sådan typiskt med flera parallella stories där man får följa ett antal människor i Baltimore. Det de har gemensamt är att de funderar på kärlek och relationer - och vem gör inte det...?
Några av dem är mitt uppe i relationer, andra letar efter den rätte och någon tänker sig bort från relationen. En av tjejerna gör typ alla fel under sitt dejtande i jakten på drömmannen och situationerna man känner igen sig i är flera. En annan tjej lyckas inte få till RL-dejter utan träffar bara killar via nätet, killar som ser jättebra ut i skrift och på bild men som sen visar sig vara totala wackos och en stackars kille är så upp över öronen förälskad i en dam att han inte ser att hon redan är fullt involverad med en man som i sin tur är gift med tjejen som försöker ge goda råd till hon som dejtar friskt i jakt på Mr Right. Snurrigt? Det tillkommer faktiskt några personer till som du själv får uppleva när du ser filmen.

För visst, den är två timmar mys, skratt och några tårar - men det är också ett duktigt bra nutidsporträtt över det här med singelskap, dejtande, trasiga relationer och för all del lyckliga relationer. Kunde översätta på mitt eget liv flera gånger och tror nog att de flesta som ser filmen kan göra detsamma. Och kanske är det också så att kontentan förenar oss - att i slutänden är det ändå viktigast att man är lycklig, med eller utan sällskap även om det väl inte finns något så härligt som att älska och vara älskad.

Sen gör det inget att filmen fullständigt är späckad med duktiga skådespelare som Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Drew Barrymoore och Kevin Connolly.

Comments