Mer roligheter, mindre mat

Ny statistik från SCB visar att vi lägger mer pengar på fritidsaktiviteter och att vi samtidigt lägger mindre pengar på till exempel mat. Vad ska man dra för slutsatser av detta? Tja, sammantaget har hushållens inkomster ökat (självklart pga löneökningar men också till stor del tack vare skattesänkningar) och jag får för mig att när man har mer pengar att röra sig med så satsar man på att göra fritiden bra. Resor, sport, evenemang som teater och besök på utställningar och museum. Shopping, nattliv och resor. Allt det som man inte unnar sig på samma sätt när kassan är mindre får utlopp när man har mer. Positiv utveckling tycker jag.
Roligt att människor vill hitta på - det ställer samtidigt krav på Stockholm att kunna leverera. Vi måste ständigt arbeta med att utveckla Stockholm som evenemangsstad. Hitta nya sätt att göra staden attraktiv, både för dem som bor här och dem som besöker staden men också för dem som vill etablera sig här genom att öppna restauranger, butiker, teatrar osv.
Dessutom, Stockholm måste arbeta med att sticka ut mer - vi måste sätta ribban högre och utmana oss själva när det gäller Stockholm som evenemangsstad. Titta på nya spännande event och upplevelser och inbjuda dem till Stockholm. The sky is the limit!

Comments