Arbetslinje, egenmakt, kvalitet

Egentligen är det ganska enkelt - om människor vill jobba mer så är det positivt. Inte bara för att den enskilde får mer makt i vardagen utan också för att detta skapar kontinuitet på välfärdsområdet där tex äldre stockholmare då oftare får möta samma personal på omsorgsboende eller i hemtjänsten. Arbetslinje, egenmakt och kvalitet. Rätt så moderat tycker jag...

Och när nu Stockholm som en av Sveriges största arbetsgivare ska erbjuda dem på ofrivillig deltid att gå upp till deltid så gör vi just detta utan krav på att små företag ska följa efter. Kommunen kan som stor arbetsgivare organisera sig så att det funkar. Exakt hur detta omvandlas i praktiken kommer nu stadens tjänstmän att se över. Möjligen kommer vissa heltider innebära att man då får jobba i olika enheter för att fylla en heltid. Färre fast anställda ser jag inte som en konsekvens. Däremot ser jag att det till exempel inom äldreomsorgen kan leda till större kontinuitet och kvalitet i arbetet. De äldre kommer i ännu högre grad att kunna få möta samma ansikte bland personalen.

Om människor får större möjligheter till egenförsörjning så minskar skattebördan på annat håll. Det vinner samhället totalt på. Men mest vinner den enskilde som får mer makt över sin tillvaro.

Läs artikel på svd.se om Stockholms stads budget 2012 och om att alla på ofrivillig deltid ska erbjudas heltid.

Comments