Och så det här med flexibilitet

Kanske har du sett i media att Stockholms stad under nästa år ska kartlägga öppettiderna inom förskolan. Anledningen till detta är främst att Stockholms föräldrar ska kunna se hur förskolorna har öppet för att kunna välja den som passar familjen bäst.

Samhället förändras och människor jobbar inte längre på exakt samma sätt som förr, i dag jobbar de flesta heltid, och i takt med att samhället förändras måste också stadens välfärdstjänster till stockholmarna anpassas efter detta.

Det handlar om förutsägbarhet - att stockholmarna från dag till annan kan vara trygga med vad som gäller. Jag tror dessutom att det måste finnas fler förskolor med generösare öppettider för att möta stockholmarnas behov.

Precis som finansborgarrådet Sten Nordin skrev på sin blogg i går : "Jag tycker inte att föräldrar i Stockholm ska behöva lämna jobbet i förtid för att hämta barnen, eller tvingas till semester och tjänstledighet för att förskolan har stängt."

Nu kartlägger vi öppettiderna och därefter redovisar vi resultatet i Jämför service på stockholm.se. Då kan föräldrar se och göra val utifrån de öppettider som passar familjen. Troligen kommer kartläggningen också att leda till att de eventuella fall som förekommer där förskolor inte har öppet som de ska uppdagas. Det finns regler och jag tror att de följs, men det måste säkerställas att de följs så att stockholmarna får den välfärd de betalar skatt för.

Comments