Rökare undanbedes

Då var det klart. Nu har riksdagen röstat igenom ett rökförbud på alla restauranger, kaféer och pubar. Rökare gör sig inte längre besvär att vistas bland andra människor...

Från den 1 juni 2005 får rökare endast tända sin cigarett i särskilda rökrum. Men tro inte att de får inta sin mat och dryck i samma rum. Ånej i dessa rum får man bara röka. Frågan är om man får prata? Kanske är det nästa förbud. Rök du, men försök inte ha roligt och umgås under tiden.

Rökförbudet är ett dumt förslag. Självklart vore det bra om människor slutade röka eftersom det är skadligt för hälsan och visst är det trevligare att äta middag utan att bli nerblåst av någons cigarett. Men till skillnad från de andra i riksdagen anser åtminstonde moderaterna att krogägarna själva kan fatta beslut om rökning eller inte.

Skönt att det finns fler än jag som tror att människor själva klarar av att välja om de vill gå till en rökfri krog eller till ett ställe där även rökare får vistas.

Väntar med oförtjust spänning på nästa lagförslag som ska omyndigförklara människor.

Comments

Anonymous said…
men hallå,

hur knäppt får det bli. Om jag, som till exempel är ALLERGISK mot rök, vill gå ut och äta. Då är det ju väldigt praktiskt om det är rökfritt. Eller hur har du tänkta att vi som inte röker ska få ta del av alla restauranger. Tänk lite på oss allergiker ! Det vore väldigt snällt. Det är faktiskt inte en mänsklig rättighet att förpesta luften för alla andra.
"Icke rökare"
Anonymous said…
Hej "allergisk"

jag är också allergisk men jag tycker faktiskt att det är upp till restaurangen att avgöra vilka villkor som ska gälla hos dem!

Vill de ha rökfritt ska de ha det, vill de inte så ska de inte ha det. Enklare kan det inte bli.

Förövrigt - om det nu fanns så många som vill ha rökfria restauranger så skulle väl utbudet vara större redan idag?!
Eller?

//också allergisk som trots det håller på valfriheten!