Skyddstillsyn är ett hån

Igår föll domen mot den man som förra sommaren lämnade sin ett och ett halvt år gamle pojke ensam i bilen, i över fyra timmar. I 26 graders värme fick barnet vänta på pappa medan han var och brände cd-skivor. Han hade visst tappat koll på tiden hette det...

Pojken dog av värmeslag och pappan har dömts till skyddstillsyn. Han har enligt tingsrätten av oaktsamhet orsakat den ett och ett halvt år gamle pojkens död.

Åklagaren ville ha grovt vållande till annans död, men det blev skyddstillsyn. Är det sant eller är det lögn? Jo, det är sant. I Sverige kan man döda sin son och få skyddstillsyn. När man i själva verket borde dömas för mord, för det är väl vad det är?

Ursäkta men det säger väl sig självt vad som händer om man stänger in någon i en bastu. För en bastu är precis vad en bil förvandlas till när den står i solgasset, i 26 graders värme. Och värmen mäter man i skuggan, i solen är temperaturen betydligt högre.

Mannen har sagt att han inte tänkt på att det kunde bli så varmt i bilen. Hmm var körkortet alldeles nytt? Har han aldrig förr kört bil på sommaren? Om man har kört bil på sommaren så vet man hur varmt det är i bilen då den stått i solen.

Det här är så upprörande. Den här mannen lider garanterat något alldeles förskräckligt, men det hjälps inte. Han har dödat sitt barn och borde straffas därefter. Skyddstillsyn är ett hån mot den döde pojken.

Comments