Bra när Lindblad följer Nordin

Noterar idag att Lars Lindblad i Svd har en hel del intressanta synpunkter om flygets framtid ur miljösynpunkt.
Först och främst är jag glad över att vara moderat eftersom vi så tydligt bejakar att människor kan använda transportmedel som bilar och flyg för att ta sig från punkt ett till två, men samtidigt också bejakar utveckling av miljövänligare drivmedel för att inte påverkan på klimatet ska bli negativ.
Det här är sann framtidsoptimism för inte tror vi väl att människor vill/kommer att sluta använda bilen för resor till och från arbete, för att handla eller för att skjutsa barnen till fotbollsträningen? Och inte tror vi väl att arbetströtta människor slutar ta flyget till värmen på semestern?

Det är också glädjande i det här sammanhanget att Lindblad tar idéer från Stockholms finansborgarråd Sten Nordin som redan i somras skrev en debattartikel om det felaktiga i att flyget får sicksacka in till Arlanda helt emot principen att en rak rutt leder till mindre utsläpp. Skönt när goda åsikter tas om hand och bra att vi moderater är så framsynta i vår miljöpolitik. Både för ett bättre klimat och för en tillväxtfrämjande framtid.

Lars Lindblad i Svd´s artikel här
Sten Nordins debattartikel här

Comments