Och så något om opinionen

Det vore omöjligt för mig att inte kommentera de senaste opinionsmätningarna som kommit. De visar att alliansregeringen knappar in allt mer på oppositionen vilket är mycket positivt, men en av mätningarna visade också att alliansen är större i våra tre storstäder. Att vi är störst i Stockholm kom inte som någon direkt överraskning men desto mer positivt och roligt att vi också är störst i Göteborg och Malmö.
Tänk vad bra det skulle vara för de två städerna om vänsterdominansen bryts i nästa val. Av flera skäl, men inte minst av den anledningen att det aldrig är nyttigt med samma människor vid makten för länge.
Det är lätt att glömma bort att man har ett mandat, att man är vald, att man har ett uppdrag och istället för att hela tiden verka för att göra saker bättre för människorna i staden så kan man glida över i läget: Luta sig tillbaka och rida på gamla meriter, man blir ju ändå omvald.
Nu så kanske det där omvalet för vänstern i Malmö och Göteborg är satt på spel. Blir intressant att se vad vänsterledningarna gör nu...

Comments