Sänk rätt skatter

Jag håller med Anders Borg i resonemanget att skatten ska fortsätta sänkas men att vi ska sänka rätt skatter. För min del, utifrån mitt perspektiv att allt fler ska kunna leva på egen försörjning, så är det helt rätt att prioritera fortsatta jobbskatteavdraget samt höjd brytpunkt för statlig skatt.

För den som har små marginaler är låg kommunalskatt och jobbskatteavdraget den bästa vägen för mer av egenmakt och frihet i vardagen. Att fler ska kunna stå på egna ben och leva av egen kraft måste vara utgångspunkten för vår politik.

I Stockholm bor de allra flesta som betalar statlig skatt. Det handlar inte om miljonärer utan om vanliga människor med vanliga jobb. Att fortsätta lätta på skattebördan för dessa människor är en bättre prioritering än att sänka skatten för dem som tjänar allra mest.

Jag är ingen anhängare av värnskatt. Den slår hårt mot dem som satsat på utbildning och blir en tröskel för den som siktar på att jobba mer, tjäna mer och utvecklas. Men, den statliga skatten slår mer fel och det är den som ska prioriteras före avskaffad värnskatt.

Om vi fortsätter höja brytpunkten för statlig skatt kommer den så småningom möta värnskatten vilket skapar ett utmärkt tillfälle att slå ihop dessa till en och därmed få bort den ena. Det känns smart!

Comments