Självgående cigarettfimpar


En sak som retar mig otroligt mycket dagligen är alla nonchalanta stockholmare (och alla andra också såklart som gör så här) som röker sin cigarett och sen helt sonika släpper den på backen. Bara slänger ifrån sig skräpet var som helst på marken där det passar sig för stunden.
Men fattar de inte att de skräpar ner något förfärligt? Eller är det så att de tror fimparna får små fötter, springer, tar sats och hoppar upp i en soptunna av sig själv? Nej, jag tror faktiskt inte att någon tror att fimpen tar sig själv till soptunnan. Tror snarare det är så att man inte bryr sig om konsekvenserna av sitt agerande. För det vore sorgligt om man visste vad som händer och ändå slänger ciggen på gatan.
Saken är nämligen den att det kostar rätt mycket skattepengar per år, bara att städa bort alla fimpar i Stockholm. Människors skattepengar går alltså till att städa bort folks dåliga beteende när de själva struntar i det.
Allvarligt, är det inte dags att ta hand om sitt skräp själv? Fimpar kan liksom allt annat skräp slängas i soptunnan. Se bara till att släcka ordentligt först...

Comments

Unknown said…
Å lika j-la äcklia e di däringa snuspaketen!

L.
Åse said…
ännu värre med folk som slänger fimpar på lekplatser!!
Helenatycker said…
Åse, helt rätt. Jag var på ett möte för ngn vecka sen på söder och såg genom fönstret några tonårstjejer som satt och gungade i en lekpark med cigg i handen. Och när de rökt klart släppte de fimpen rakt ner på backen. Blev så himla arg då. Hade jag inte suttit inne i ett möte hade jag sprungit ut och tvingat dem att plocka upp fimparna och slänga dem i soptunnan. Fy vilket oskick alltså! //Helena