Fladdermöss och sossar

Idag har Carin Jämtin gett sig till känna igen - det är inte så ofta man hör av Stockholms oppositionsledare men då och då hör hon av sig till världen. Denna gång för att hon tycker att Stockholms stad ska sätta ut fladdermössbon...

Jo, det är sant, detta är vad oppositionsledaren använder sommarmedietorkan till. Inte något om Stockholms framtid, inte något om vad S i Stockholm kan tänkas tycka och tänka om hur Stockholm ska klara utmaningar i form av nya jobb, bostäder och infrastruktur. Nej, hon vill att staden ska bygga fladdermössbon eftersom detta kan bidra till den biologiska mångfalden.

Jag blir så trött, allvarligt talat hade det varit mer spännande att bedriva politik med en närvarande opposition - att få stöta idéer mot varandra. Men här går ju inte det - sist Jämtin var ute så var det någon båt hon ville bevara och jag minns en gång i vintras då hon ville att Stockholms stad skulle anordna Gympa-VM för seniorer. Inte för att jag har något emot seniorer som rör på sig men det känns inte riktigt som dessa frågor är de som en oppositionsledare ska fokusera på.

Hur tänker sig S att vi ska möta framtida utmaningar - det faktum att ytterligare 200 000 personer kommer flytta till Stockholm innan 2030, kan det vara något som de funderar på? Hur ska de regera ihop med V och MP som ju är direkt tillväxtfientliga och som varken vill bygga nya bostäder eller vägar - kan S berätta hur det ska gå till?

Många frågor som vill ha ett svar. Men svaret kan vi leta efter i stjärnorna för Jämtin ska satsa på fladdermöss...

Läs även andra bloggares åsikter om

Comments