Suck myndigheter

Ikväll först ett inslag om en stackars äldre dam som råkat skicka in blankett om bostadstillägg någon dag för sent, vilket sen gjorde att Försäkringskassan inte kunde handlägga på flera månader.
Sen, de stackars, stackars människorna i "byn från helvetet" som de själva kallar sin hemort då de blivit fullständigt invaderade av myggor. Dessa människor som kämpat för att få bekämpa myggorna med medel eftersom de inte ens kan gå utanför dörren utan att bli attackerade av gigantiska myggsvärmar. Regeringen har sagt ja till bekämpning men andra myndigheter stretar emot och det drar ut på tiden.

Fy, jag säger bara fy. Damen med bostadstillägget hade cirka 3 000 kronor att röra sig med per månad. Hon behöver bostadstillägget för att få ihop sin tillvaro. Det är inte på något sätt okej att hon ska behöva vänta så länge.

Om människorna som inte ens kan gå ut - vad är viktigast människor eller myggor? Människor såklart. Utrota odjuren och sluta tjata.

Och försäkringskassan får ta och speeda upp lite. Mydigheterna är till för människor människor är inte till för myndigheterna. Myndigheter ska arbeta för att människor ska ha en dräglig tillvaro - inte tvärtom.

Nagel i ögat på system som låter människor lida i onödan. Vass nagel...


Läs även andra bloggares åsikter om

Comments