Stå upp tack

Du rullar SLs nya "ståvagnar" i tunnelbanan. Vagnar som går på försök med fler ståplatser (och alltså färre sitt då...).
Mycket bra tycker jag - jag menar långpendlarna lär få sitta ändå, om man går på först vid starthållplatserna så har inte platserna hunnits fyllas. Och alla som bara ska åka en kort sträcka kan stå på ett rymligare och smidigare sätt in idag inträngda i gångarna.
Modernt, nytt och effektivt. Snyggt!

Svd skriver om detta idag.

Comments

Anonymous said…
Din kommentar bygger nog på önsketänkande. Ett tåg fylls på ganska snabbt vid ytterstationerna, som ligger ute i förorterna där pendlarna bor.

Redan efter ett par stationer kan det vara fullsatt, och med så här lite sittplatser, även om det bara vore i första och sista vagnen, kommer en hel del resenärer att tvingas stå långa sträckor. Hela förslaget är feltänkt.
Helenatycker said…
Nix inte önsketänkande utan en positiv inställning till det faktum att Stockholm växer och vi måste kunna tillgodose behovet av kollektivtrafik för alla som vill färdas så.
Tycker det är sunt att vi får lite ståvagnar så fler får plats.
Förhoppningsvis kan stockholmarna visa tillräckligt mycket hänsyn att man låter de som behöver sitta få göra det - äldre, handikappade, gravida, mindre barn,,,
gardebring said…
This comment has been removed by the author.
gardebring said…
Det är alldeles utmärkt att dessa vagnar nu kommer ut i prov. Man får hoppas att det utfaller väl och att det kan permanenteras. Det har ju klagats en del på detta, men klagomålen verkar i huvudsak inskränka sig till oro för äldre och rörelsehindrade. Det visar ju om inte annat en lite kantstött tilltro till Stockholmarnas empatiska förmåga... Själv reser jag mig upp om någon som har större behov av sittplatsen än mig kommer in i vagnen :)